subota, 18. travnja 2009.

nedjelja, 12. travnja 2009.

Bok ljudi!
Kak ste??
E slušajte! Danas je bilo super!
Upravo mi je Maggie vani u vrtu! Igra se s bocom!
Mislim da joj je to najdraža igračka!!
Jako mi je drago zbog toga!
No moj pas se zove Maggie i Maltezerica je!
Evo još podataka o toj pasmini:
MALTEZER


Bez imalo sumnje porijeklo ovog psa vodi iz starog Egipta.
To je psić koji se najelegantnije kreće od svih patuljastih pasa, u punom trku izgleda kao da plovi dok oko njega leprša njegova dlaka.Voli vježbanje i veliko mu je zadovoljstvo i užitak biti u ljudskom društvu.Nema sumnje da je osjetljiv, rijetko se razboli.Veoma je umiljat, vjeran i ljubak pas.Njegove najbolje osobime su velika snaga i neumornost. Njegova luksuzna dlaka traži veliku njegu .Čak i da nije više u modi, malteški pas ostaje jedna od najrasprostranjenijih i najprestižnijih rasa za uživanje .Dlaka maltezera je bijela ili bolje rečenoboje blijede slonovaće, sčinjena je od debelog sloja guste dlake koja je pomalo talasasta i sjajna, a svilenkasta na dodir .Na leđima je razdjeljak koji dlake dijeli na dvije strane i dodiruje tlo.Neki ga zovu još i Malteški bišon.Najvise naraste do 21 cm.I najvise ima 3 kg.


Podaci o pasmini
IZVORNI NAZIV Maltese
VELIČINA Mala
22.5 cm
2-3 kg
NJEGA DLAKE Veoma zahtjevna
VJEŽBANJE Nije zahtjevno
HRANJENJE Nije zahtjevno
TEMPERAMENT Veoma dobroćudan


Maltezeri su jedna od starijih vrsta pasa. Darwin, otac teorije o evoluciji, pretpostavlja da su maltezeri postojali još 6000 godina pr.K. tj. prije 8000 godina. Korijeni maltezera dolaze iz psa sličnog špicu, koji je bio uzgajan za lov u šumskim predjelima južnih djelova europe. Maltezeri su se proširili prema mediteranskom predjelu i na daleki istok. Povijesni dokazi pokazuju (kao i neke sličnosti) da su maltezere koristili prilikom kreiranja lhasa apso, tibetanskog terijera, tibetanskog španijela, čak i pekinezera te na taj način pomagli u evoluciji ovih stvarno antiknih rasa.
Čvrsti arheološki dokazi svrstavaju maltezere na visoku poziciju u egipatskoj kulturi oko 600 - 300 godine pr.K. gdje su bili obožavani od strane kraljevskih obitelji. Slike maltezera su nađene na vazama iz Grčke od prije 2500 godina te je prva pismena povijest maltezera bila napisana od strane grčkog filozofa Aristotela prije cca 2300 godina, gdje se spominje podrijetlo pasa s otoka Malte u Mediteranskom moru. Otuda je i došlo ime Maltese. Također, za ime Maltese se spominje da je moglo nastati po imenu talijanskog grada "Melitae".
Kroz povijest maltezeri su dobivali više razlicitih imena kao npr. melitae pas, antički pas iz Malte te su ih još nazivali comforter ili španijel nježni te bichon (ovo nemojte zamjeniti s pasminom bichon frise, iako se pretpostavlja da je ista pasmina dijelom nastala iz maltezera). Vrstu su također još nazivali malteški lavlji pas i u novije doba malteški terijer prije nego je ime skraćeno samo na maltese (maltezer).

subota, 11. travnja 2009.

ponedjeljak, 6. travnja 2009.

Hannah Montana i Miley SLIKICE





hananh montana SLIKE





Miley

FRIZURA

Miley obièno nosi raspuštenu kosu s laganim kovrèama. Rijetko kada je se može vidjeti s podignutom kosom, a tada je to najcesce konjski repic.

Kada se oboji kosa, Miley je sklona promjenama. Tako je nekad možemo vidjeti u prirodnoj, smeðoj nijansi, nekad je smeða sa svijetlim pramenovima, a nekada je sasvim plava.



NAKIT I TORBICE

Nakit, torbice i šeširici nezaobilazni su kod ove tinejdžerske zvijezde. Obožava svjetlije torbice, koje uvijek odlicno uklopi s ostatkom odjece. I nakit je uvijek u kombinaciji s onim što je obukla. Cesto je to obican nakit kakav možeš vrlo lako naci po trgovinama.
ODJECA

Miley voli lepršave, šarene haljinice, a takodjer i uske traperice te slojevito oblacenje. Primjerice, jedna od kombinacija koja joj super stoji su uske traperice s topiæem na kojem je obièno neki otisak, a preko njega može neka bluzica ili slièno. Miley kaže da obožava otiske lubanja, psiæa i srèeka, a takoðer i svjetlucave otiske. Odlično joj stoje i uske trapke, preko kojih obuče primjerice bijelu tuniku do koljena. U slobodn
Miley voli slojevito oblačenje


Kad se o haljinicama radi, najomiljenije su joj one na bretele i V-izrez, dok je donji dio bogat volanima, faldama i sliènim ukrasima. U sveèanim prigodama uvijek æe izabrati haljinu crvene, crne ili bijele boje, dok je u neformalnim izdanjima vrlo cesto možemo vidjeti u šarenom izboru haljinica.

Takoðer, nije joj stran ni tipièan teen look – mini suknja koja jedva da nešto sakriva (obièno u škotskom stilu), èarape do koljena i tenisice.


Miley je stekla dobro prijateljstvo sa njenim “kolegama” Emily Osment I Mitchelom Mussom.Ona je naucila Emily da svira gitaru,a Emily je naucila Miley da plete.Takodje je stekla divno prijateljstvo sa jednim od najvecih zvezda filma High School Musical,ukljucujuci Vanessu Hudgens I Zaca Efrona,I ekipom serije The Suite Life of Zack and Cody , kao I Brendu Song I Ashley Tisdale.
jos nesto o miley

Imala je 12 godina kada je isla na audiciju za ulogu Miely Stewart/Hannah Montana na Disney Channelu,ali sudije su procenile da je mnogo mala.Miely je strasno zelela da bude “dio” Hanne Montane,pa je ekipa Disney Channela pozvala nazad za dalje audicije.Prema Disney Channelovom izvrsnom rukovodiocu Geriju Marshu,Miley je bila izabrana zbog njenog energicnog I zivahnog nastupa.Nakon nekoliko godina otarasila se svog Juznjackog akcenta,ali na kraju ekipa je htjela da ga vrati.Kasnije je Miley morala da nastupa sa njenim ocem,da bi I on dobio ulogu Hanninog tate.

MILEY!!!!!! HANNAH!!!!!!


Custom Glitter Text

subota, 4. travnja 2009.

PAULA... I ... IVA...I ...JA


Custom Glitter Text

IVIĆ


Custom Glitter Text

KoLiKo Je SaTi ??


Custom Myspace Clock



mary kate i ashley olsen

Mary-Kate i Ashley Olsen


PRVA ULOGA
Mary-Kate i Ashley počele su glumiti sa samo devet mjeseci.Majka ih je odvela na audiciju za humorističnu seriju PUNA KUĆA,te su odmah dobile uloge,tj. ulogu.Jer su pravila za djecu-glumce stroga,pa je odlučeno da dijele minute pred kamerama.Tumačile su ulogu najmlađeg djeteta u obitelji,Michelle,i tako se lijepo vidjelo njihovo odrastanje pred kamerama.

KAKVE FILMOVE SNIMAJU?
U svojim filmovima djevojke se odlično zabavljaju,jer njihov je sadržaj uvijek blizak njihovim interesima u stvarnom životu.Obožavaju jahati,gledati MTV,pjevati i plesati,a osobito uživaju u bejzbolu i nogometu.

MODA ZA MALE CURE
Svoj su ukus odlučile podijeliti sa svojim mladim obožavateljicama.Napravile su super kolekciju koja se može kupiti u većim trgovačkim centrima,dakako,u Americi.Kolekcija se zove Mary-Kate i Ashley:prava moda za prave cure.I to za one od 4 do 14 godina.

BLIZANKE,A IPAK RAZLIČITE
Iako tako izgledaju,MK i Ash ipak nisu identične blizanke.Mlađa Mary-Kate razgovorljivija je,voli
se šaliti i više se bavi sportom.Dvije minute starija,Ashley,mirnija je,tiša i povučenija.Obožava umjetnost i žešće rock-bendove.












Beauty tajne Vannese

Beauty tajne Vanesse...
Vanessa Hudgens – najvažnija je kosa Uvijek sređena Vanessa Hudgens smatra da je kosa najljepši ukras žene, te najviše pažnje posvećuje svojoj glatkoj kosi.
 “Moja je tajna”, kaže Vanessa, “redovita njega. Kosu perem najmanje dva puta tjedno, redovito režem vrhove, 
ispirem je hladnom vodom i nanosim masku od maslinova ulja i jednog žumanca.”

Intervju Zac

Hay...
Evo listam stare časopise i nađem zanimljiv intervju sa Zacom,evo ga sad ću ga napisat al malo ću ga skratit...
Teen:Je li te slava promijenila? 
Zac:Na neki način je,ali nisam se promijenio kao osoba...
Nemoguće je ne promjeniti se,ali nadam se da se neću promijeniti kao osoba.
 Teen:Kako je bilo na audiciji za High School Musical?
 Zac:Imao sam veliku tremu.Cijelu noć nisam spavao,vježbao sam svoj glas,ali na kraju je sve dobro ispalo. 
Teen:Kako je bilo na snimanju filma?
 Zac:Odlično!Svi smo se sprijatelji i bili prava ekipa.Najviše sam se sprijateljio sa Vanessom.
Teen:Šta preporučuješ svojim fanovima?
 Zac:Preporučujem da ako imaju svoj san da ga sada pokušaju ostvariti,jer ko zna kad će im doći nova prilika.
Što prije,to bolje!!!...

Zac Efron

IME I PREZIME: Zac Efron 
NADIMAK:Zefron
 DATUM ROĐENJA: 18.listopada 1987.
 MJESTO ROĐENJA: Kalifornija ,
 NAJ PIĆE: Mlijeko
 NAJ HRANA: Japanska kuhinja
 NAJ BEND: Coldplay 
NAJ PREDMET U ŠKOLI: Engleski i kemija
 VISINA:175 cm

O ZACOVOM ŽIVOTU

Zachary David Alexander Efron,rođen je 18.10.1987, američki glumac i pjevač.
Počeo je glumiti 2000-te,ali najveću popularnost je stekao u filmu “High School Musical”.
Također je poznat po svojoj ulozi u seriji “Summerland” i u mjuziklu “Hairspray”.
O NJEGOVOM ŽIVOTU: Zac je rođen u San Luis-u Obispo,California i kasnije se preselio u Arroyo Grande,California.
Zac je prihvačen na University of Southern California,ali zbog silnih uloga nije se u potpunosti posvetio.
Planira se vratiti jednog dana. Zac ima dva psa,Dreamer i Puppy i jednu mačka Simona.
U vezi je sa svojom kolegicom iz filma “High School Musical” Vanessom Hudgens (NAŽALOST…)
 NAGRADE: 2007-Kids Choice Award:Best male Actor 2007-Teen Choice Award:Choice Male Hottie 2007-Hollywood Film Award:Ensemble of the Year (shared with the rest of the Hairspray cast) 2007-Young Hollywood Award:One to Watch in Hairspray 2006-Teen Choice Award:Choice Breakout Star 2006-Teen Choice Award:Choice Chemistry for High School Musical Nominacije 2007-Young Artist Award:Best Performance in a TV Movie,Miniseries or Special by a Lead Actor for High School Musical 2005 - Young Artist Award:Best Performance in a TV Movie,Miniseries or Special by a Supporting Actor for Miracle Run

EVO ŠTO KAŽE VANNESA

Evo što kaže Zacova cura Vanessa...
Vanessa Hudgens: "Kako je to biti na vrhu i pasti, najbolje sam osjetila na svojoj koži. Kada su objavljene moje golišave fotke, mislila sam da ću umrijeti od sramote. Ali, naučila sam da te svaki težak slučaj u životu može ojačati. U svakom slučaju, nadam se da su svi iz moga primjera naučili koliko moraš biti oprezan u životu, pogotovo ako ramišljaš o svojoj budućnosti. Krizu sam uspjela prebroditi samo zahvaljujući dečku, obitelji i prijateljima." Želiš li biti kao Vanessa: - uči na vlastitim pogreškama - ne padaj u očaj, svaki se problem može riješiti - kad ti je teško, pomoć potraži od onih kojima najviše vjeruješ.
Znam da ovaj članak nije vezan uz Zaca,al ipak Vanessa je njegova cura i moram malo pisati i o njoj...

PODACI O SLAVNOJ OSOBI - VANNESA HUIDGENS

Ime: Vanessa Hudgens 
Puno ime: Vanessa Anne Hudgens 
Zanimanje: Glumica i pjevačica. 
Datum rođenja: 14. Prosinac 1988 
Mjesto rođenja: Salinas, California, USA 
Visina: 160 cm 
Zapadni zodijak: Strijelac (Sagittarius) 
Kineski zodijak: Zmaj (Dragon)






                                OD OBIČNE DO GLAM FRIZURE

ZA CURE: koje imaju poludugu ravnu kosu i odrezane šiške

EMMA WATSON

Slatkice poput Emme neka odaberu nježne frizure

Od slatkice do šminkerice: Emma baš ne voli preglamurozne frizure jer nije tip koji se voli baš previše isticati

Kako do Emmina svečanog friza?

1. Operi kosu i osuši je uz pomoć veće četke kako bi povećala volumen kose.

2. Šiške začešljaj na stranu i učvrsti uz pomoć spreja za kosu

3. Pokupi dio kose oko uha i napravi tanku pletenicu koju dobro učvrsti uz pomoć ukosnica

4. Nekoliko pramenova pusti da ti ležerno padaju niz lice.

ZA CURE: koje imaju srcolik oblik lica i bucmaste obraze

Kao i Miley i ti možeš biti cool s ležernom punđom i slojevitim šiškama

Glam friz bez pretjerivanja: njezina je frizura super jer ne izgleda preukočeno, već mladenački i posebno.

Kako do Mileyine svečane frizure?

1. Operi kosu i uvijače stavi samo na stražnji dio kose

2. Možeš ih držati duže vrijeme ili samo kosu posušiti fenom.

3. Skini uvijače i kosu zamotaj u širu punđu , koju pričvrsti ukosnicama, no nakovrčane krajeve pusti da nemarno padaju

4.Šiške nanesi na stranu i nanesi malo sjajnoga gela

ZA CURE: koje imaju jako dugu gustu kosu i četvrtast oblik lica

VANNESA HUDGENS

Romantičan look kakav je odabrala Vannesa oduševit će dečke

Romantičan look za izlaske: kada želiš zablistati a ne izgledati prenapadno, prekopiraj Vannesin friz.

Kako do Vannesine frizure?

1. Za ovu frizuru ne moraš imati svježe opranu kosu jer ćeš je lakše ukrotiti

2.Razdijeli kosu na sredini glave na četiri dijela. Od svakog dijela napravi dvije pletenice koje stegni malom gumicom

3.Potom ispleti pletenice oko glave i učvrsti ih ukosnicama

4.Na kraju, nanesi sprej za učvršćivanje i sprej za sjaj!!!!!!!!!!